Kawaiibox

Det finns många olika boxar som man kan prenummerera på. Det finns sminkboxar, nördboxar, filmboxar, spelboxar, bakboxar och även boxar för hunden med olika leksaker och godis. Själv prenummererade jag på en sminkbox förut. Jag gjorde det i flera år men insåg till sist att av dom boxar jag fick använde jag kanske en sak i varje. Att då betala för att få en box var tredje månad med saker man inte har användning av eller ens gillar kändes onödigt. Jag sa upp den boxen. Sedan dess har det dock kommit många nya boxar med roligare innehåll och jag har funderat ett tag på att börja prenummerera på någon. Jag har tittat på en del olika med olika saker kapplat till filmer och tv-serier eller olika tv-spel. Jag kom dock fram till att även om det mesta är roligt att ha så kräver det plats för prylarna och det finns säkert en del saker som man får som tillhör filmer eller serier man inte gillar eller ens bryr sig om. Då kändes det bättre att låta bli och helt enkelt köpa just dom grejerna jag ville ha. 
 
Funderingarna fanns dock kvar att kanske hitta någon box som passade mig bättre. För nån månad sedan trillade jag över en video på youtube i en kanal jag följer. Tjejen som har kanalen hade fått en Kawaiibox att öppna och recensera. Det var en box från ett företag som gör söta boxar med olika små söta saker från japan och sydkorea. Det lät verkligen som nått för mig. Speciellt då det var fraktfritt oavsett vart i världen du bodde. Jag hittade lite fler videos där olika youtubers öppnade olika Kawaiiboxar och visade vad dom innehöll. Det var verkligen saker jag skulle gilla och inte bara saker som skulle samla en massa damm. Sagt och gjort så fixade jag en 12månaders prenummeration på Kawaiibox och betalade. 
 
Här i veckan fick jag hem min första box. Det kändes verkligen lite som julafton att få öppna lådan och plocka upp allt gulligt som låg i den. Det var vitt skilda saker men alla var användbara för mig. Blev jätteglad och ser redan fram emot min nästa box som kommer om en månad.
 
    
 
Det jag fick i boxen var en lite anteckningsbok, en hårsnodd, ett armband, ett DIYkitt för choklad, en sovmask, ett sudd, klistermärken, en minihandduk, en mjuk nyckelring, ett litet lås och en penna. Allt användbart och jättesött. 
 
 
Det jag blev mest glad för var nog pennan för jag har hört så mycket bra om japanska pennor och nu har jag en. Kan ju lugnt säga att den verkar hålla måttet.
 
Ska bli kul att få se vad nästa box innehåller.
 
Over and out!
Taggar: #kawaiibox;

Hemgjorda chips

Jag gillar chips. Det vet nog de flesta som känner mig. Mina favoritchips är lättsaltade chips. Precis som alla andra vet jag också att chips inte är det nyttigaste man kan äta och därför försöker jag låta bli att äta det. Sen vet jag också med mig redan från början att om jag köper en påse med chips så kommer jag att äta upp den. Kanske inte på en gång men den kommer inom ett par dagar vara slut.
 
Allt detta gjorde att jag blev rätt nyfiken när jag hittade idéen med hemgjorda chips. Jag minns inte vart jag hittade den lilla artikeln från början men jag gissar att det var från en sida på FB. Det lät i alla fall både enkelt och gott och faktiskt relativt nyttigt så jag bestämde mig för att testa.
 
Man skulle göra chips hemma utan att behöva fritera någonting och alla ingredienser var potatis och olja. (I receptet stod det nog rapsolja men jag hade inte det utan använde majsolja och det funkade jättebra det med.)
 
Först skulle man skiva en eller två potatisar i tunna skivor. (I receptet stod det att man skulle använda en osthyvel men jag skivade mina tunt på annat sätt.)
 
 
Sen skulle man lägga bakplåtspapper på en talrik och pensla ett tunt lager olja på detta. Sen la man potatisskivorna på fatet, dom fick inte överlappa varandra men kunde ligga nära, och strödde över lite salt.
 
 
Sen ställde man in fatet i miccron och körde på högsta effekt i 3-5 minuter. Man fick hålla lite koll för hade man de för kort tid så var potatisen fortfarande mjuk och för mycket blev dom brända. Chipsen skulle bli stela och lite gyllenbruna.
 
 
Sen var det bara att ta ut chipsen och låta dom svalna. Sen bara att äta och njuta. Jag tyckte att dom blev supergoda. Riktigt knapriga chips med mycket smak. Sen var det också bra att man inte behövde så mycket olja och att man kunde göra av bara en eller två potatisar. Självkart kan man göra av fler men för mig räckte det mer än väl med två. Testa själva för det var lätt.
 
 
Over and out!

Pokémon

Jag erkänner, för er som inte redan vet det, jag är ett stort fan av Pokémon. Jag började fundera på hur länge jag spelat pokémon och jag har kommit fram till att det är väldigt länge. Jag har spelat pokémon i 18(!) år. Det kom till sverige 1998 och jag och brorsan började spela redan då. Jag tror dock att Osse har vuxit ifrån pokémon medan jag blivit mer indragen i det. Jag vet att han fortfarande gillar pokémon och han är fortfarande rätt bra insatt i det men han spelar det inte riktigt lika mycket numera.
 
Jag är dock helt fast i pokémonvärlden och jag älskar att spela spelen. Kim var supergullig och köpte Omega ruby till mig förra året och jag kunde inte lägga ifrån mig min 3DS. Han vet hur han ska göra sin nördtjejglad.
När jag var klar med ruby ville jag ju testa det andra spelet också. Jag köpte Alpha sapphire själv i slutet av förra året men det blev av nån anledning bara liggande i min spellåda. Nu har jag äntligen letat fram det och börjat spela. Ser fram emot att hitta alla nya, söta pokémon som inte fanns i ruby.
 
 
Jag är verkligen en pokémonnörd. Älskar alla söta pokémon och jag fastnar verkligen i spelen när jag börjar spela. Ser fram emot de nya spelen som ska släppas senare i år. Ska bli kul med nya spel att spela. Sitter och kollar videos på youtube med en tjej som också älskar pokémon och hon bor i tokyo, japan. Hennes videos från pokémoncentret får mig att önska att det kunde öppna en sån affär i europa också. Vore så kul! Tyvärr får jag väll hoppas att den fortfarande finns kvar den dagen jag äntligen kan åka på min drömsemester till japan.
 
 
Over and out!