Pepparkakor på G

Idag har jag börjat baka pepparkakor. Det betyder att jag har fixat degen och att den nu får ligga i kylen och vänta tills imorgon. Men jag har i alla fall börjat med bakandet. Det var första gången jag gjorde pepparkaksdeg med min fina köksassistent som jag fick i födelsedags present och jag säger bara en sak...jag älskar den! Det blev så mycket enklare med en sådan. Förra året lånade vi pojkens mammas köksassistent och det funkade jättebra det med men det är skönt att faktiskt ha en egen.

Imorgon ska jag baka ut kakorna. Allt jag kan tänka på då är scenen från Pippi LÅngstump-filmen när hon bakar pepparkakor på golvet i sitt kök och hon har pepparkakor över allt i hela köket. Riktigt så mycket kakor blir det inte när jag bakar...och jag bakar inte på golvet heller men jag har minst lika kul i alla fall.



over and out!

Första advent

Nu var det då äntligen första advent. Hur mycigt som helst tycker jag fast även om jag har julpyntat hela lägenheten så känns det inte riktigt som jul ännu. Jag skyller på att det fortfarande bara är november. Jag ser fram emot december för då får jag börja öppna min chokladkalender och nedräkningen till julafton börjar.

Tills dess så får jag helt enkelt försöka komma i stämning med hjälp av julmusik och bakande. Pojken håller precis på att baka lussebullar. Imorgon ska jag fixa pepparkaksdeg och kanske även göra kokosmums. Lite längre fram emot jul ska jag baka knäckebröd också.
Förutom det ska jag börja klippa och klistra med alla julkort. Jag gör dem alltid själv och ser fram emot det varje år. Ska bli kul att sätta sig och klura ut en massa motiv.

Aja, nu ska jag sluta babbla och göra det jag tänkte göra från första början. Jag tänkte önska er allihopa en riktigt trevlig första advent och hoppas att ni inte stressar förmycket med allting fram till jul nu.



Over and out!

Twilight - New moon

Fenomenet Twilight....jag var ju tvungen att se vad tusan det handlade om.
Så i torsdags var jag på bio med Tonfisken och såg den nya Twilight-filmen. (Nej jag har inte sett den första filmen men läst tillräkligt mycket om serien att jag vet vad den handlade om.)

Jag ska inte förstöra filmen för er som inte har sett den genom att tala om vad den handlade om. Kan bara säga att det nog inte riktigt var en ny favoritfilm för mig. Visst, den var underhållande och den var riktigt snyggt gjord...men jag förstår mycket väl varför den har blivit en sådan succé bland kvinnliga fans. Vältränade killar med bar överkropp fans det gott om för att bara nämna en sak.

Det är dock en rätt klassisk kärlekshistoria i grunden och den är fin...men inte direkt banbrytande.

Jag och min kopmpis hade i alla fall kul. Tror dock att småtjejerna som satt bakom oss var lite irriterade på oss för att vi garvade så mycket åt allt och störde dem i deras suckar över killarna som hade huvudrollerna.

Tänker bara säga en sak till angående mina åsikter om filmen...hade jag vart Bella så hade jag valt annorlunda, men sen är ju jag jag också..=p

Over and out!